”Nukkuvien puolue”, herätkää!

Nyt on aika unesta nousta, nyt on aika äänestää. Te, jotka olette aamu-unisia, tiedätte kuinka vaikeaa on nousta. (Mieluummin jatkaisimme ruususen unta, jossa ei ole ongelmia, jossa kaikki on hyvin.) Jälleen kerran on vaalit. Ja jälleen kerran tulee sama tulos, kuin ennenkin. Mikään ei muutu, mutta minkä vuoksi ei?

Koska ihmiset eivät äänestä. Joka kerran kuulen saman tarinan ”ei se kannata” ja ”ei mikään kuitenkaan muutu”.

Ei tietenkään muutu, koska juuri tämä ihminen, joka näin sanoo, ei äänestä. Minkä tähden ihmiset eivät jaksa äänestää?

Olen kuunnellut ihmisiä ja yksi syy muiden syiden joukossa voi olla, ettei eri ongelmien ja surujen raatelemat enää jaksa lähteä likkeelle, ei jaksa uskoa muutokseen. Kuule, Sinä joka et jaksa, minä ymmärrän Sinua. Minä tiedän miltä tuntuu olla työtön, eronnut ja loppuunpalanut. Mnä tiedän miltä tuntuu olla katkera, niin yksittäiselle ihmiselle, kuin yhteiskunnalle. Ja siinä pisteessä äänestäminen tuntuu erityisen vaativalta ja raskaalta.

Jos me kaikki eri syiden tähden jatkamme samaa rataa, ei käydä äänestämässä, niin mikään ei todellakaan muutu. He, jotka istuvat ns. paremmalla oksalla, he ovat hankkineet tai opiskelleet hyvän ammatin, ja sen myötä saavat ansaitusti hyvän toimeentulon. He ovat myös niitä, jotka äänestävät ja saavat asiansa oikeutetusti esille, kun äänestävät sitä puoluetta, johon luottavat.

Sen tähden, nyt on tullut aika unesta nousta! Nyt on tullut aika äänestää, sillä vain äänestämällä, me voimme odottaa muutosta parempaan. Vielä voi muutos olla käsiemme ulottuvilla. Vielä voimme kääntää kelkkaa. Yksikin ääni on tärkeä ja kaksi ääntä on jo kaksinkertaisesti enemän.

Nukkuvien puolueessa on todella paljon ihmisiä. Jos he äänestäisivät, me saisimme muutoksen ”hyvän sään aikaan”. Ja saisimme iloita, kun yhdessä teimme unelmista totta.

Maria-Leena Lapinmies
Kuntavaaliehdokas (ps.)

Kommentointi on suljettu.

css.php